Danas su asfaltirali stotinjak metara glavne magistralne ceste nakon više mjeseci čekanja, pitamo se tko će presjeći svečanu vrpcu?

Još prije nešto više od 3 mjeseca pisali smo o tome kako na jednoj od najprometnijih cesta u BiH, onoj koja spaja Lašvu i Travnik skinut je određeni sloj asfalta, odnosno “sastrugan” na pojedinim dijelovima i da takav ugrožava sigurnost u prometu i kako nitko uopće već mjesec dana ne pojavljuje se na dionici pripremljenoj za ponovno nanošenje asfaltne površine.

FOTO: Dok se otvaraju autoputovi i prometnice u BiH, u Središnjoj Bosni danima stoji “sastrugani asfalt” na glavnoj prometnici Lašva -Travnik

 

Kao i uvijek tek određeni medijski pritisak “natjerao” je odgovorne da reagiraju i asfaltiraju jedan dio takve dionice na ulazu u Busovaču.

Od tog trenutka prošla su tri mjeseca i tek danas su krenuli u završetak radova na novoj dionici dugačkoj stotinjak metara na glavnoj magistralnoj cesti u naselju Kaonik kod Busovače. Još uvijek nije riješena dionica u blizini skretanja za cestu Počulica-Zenica i to u blizini Osnovne škole. Vjerujemo kako će i ona brzo doći na red.

Naravno nije bilo nikakvih reakcija , a naši visoko uvaženi političari nisu se slikali na ovim dionicama. Ovakav scenariji u bilo kojoj europskoj državi značio bi ostavke i kaznene prijave zbog ugrožavanja sigurnosti vozača. No ovo je ipak neka druga država i neki drugi Zakoni vrijede tu.

Prošli su godišnji odmori, malo se sigurno plovilo Jadranom na jahticama i evo došao je trenutak da i u Središnjoj Bosni asfaltiraju nekoliko stotina metara ceste.

Ovakav jedan “tehnološki iskorak” nije dugo viđen na ovim prostorima pa očekujemo vidjeti koji će se političar slikati ili presjeći svečanu vrpcu  nakon što se završi asfaltiranje ove dionice i time poslati “snažnu poruku” kako vodi računa o svome biračkom tijelu.

Za kraj BRZA CESTA. Čekamo je 20-ak godina i kako sada stvari stoje “naši sposobni kadrovi” prije će kupiti drugu jahtu nego završiti projekt koji je od životne važnosti za sve nas.

AUTOR: BB / TNTPortal

 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU