Demant INZ / “Podaci o broju umrlih, hospitaliziranih i zaraženih se objavljuju dnevno!

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica uputio je demant na vijest “Nakon sve glasnijeg negodovanja javnosti napokon objavljeni podaci o smrtnosti od korona virusa” kojeg prenosimo u cijelost:

Apsolutna je neistina da “Nakon sve glasnijeg negodovanja javnosti napokon objavljeni podaci o smrtnosti od korona virusa” kako je navedeno u članku na linku https://zenicainfo.ba/2021/04/05/zdk-nakon-sve-glasnijeg-negodovanja-javnosti-napokon-objavljeni-podaci-o-smrtnosti-od-korona-virusa/.

Podaci o broju umrlih, hospitaliziranih i zaraženih se objavljuju dnevno na stranici koronavirus.zdk.ba, a jednom do dva puta sedmično podaci se saopćavaju press konferencijama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ili putem pisanih saopćenja.
Posljednji periodični presjek, kakav je danas objavljen za prva tri mjeseca 2021., objavljen je tokom januara na linku https://inz.ba/u-zdk-registrovane-452-smrti-uzrokovane-oboljenjem-covid-19/ i poslan svim medijima, uključujući i vaš. Prenijelo ga je više od 80 medija iz BIH.

Na dnevnoj osnovi, press Instituta odgovara na dva do pet upita medija iz cijele BIH, uključujući i Zenicu. Tokom prošle godine objavljeno je više od 240 informacija, koji su preneseni više od 6.400 puta u više od 500 medija.

Sa žalošću možemo konstatovati da su, iz nama nepoznatih razloga, uredništvo vašeg medija odlučilo da prestane slati novinare u Institut, kao i objavljivati naše informacije. To je pitanje na koje odgovor znate Vi, te ga trebate reći svojim posjetiocima/gledaocima.

Institut će nastaviti slati informacije na email adrese na koje proteklih godina šalje informacije, a vaši novinari su, kao i do sada, uvijek dobrodošli sa upitima i namjerom da profesionalno prate naš rad.

Podsjetimo, istu vijest je prenio i TNT portal i ovom prilikom se izvinjavamo zbog propusta.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU