Djeca iz KŠC-a u Zenici imaju samo jednu želju: da korona prestane – TNTPortal

Praznici su oduvijek u središte pažnje stavljali najmlađe članove našeg društva. Isto je i s Božićem.

U teškim vremenima pred nama su veliki izazovi – kako uz poštivanje svih epidemioloških mjera na pravi način proslaviti svete dane.

Ljubav, porodica i zajedništvo pojmovi su koji djeca vežu uz sve blagdane.

Jubilarni 25. Božić u Katoličkom školskom centru Zenica obilježen je usprkos pandemiji korona virusa. Pet stotina učenika ove osnovne škole jedinstveni su u jednoj želji:

„Ja bih samo htio da ova korona prestane, da mogu vidjeti sve ljude koji mi sad trenutno nedostaju“, kazao je Mateo Jerkić.

A najviše im nedostaju članovi njihovih porodica koji zbog pandemije ne mogu provesti blagdnade zajedno s njima. Rukovodstvo škole pronašlo je način da božićne poklone i poruke razmijene sa svojim drugovima.

„Najviše im nedostaju njihove kolege iz razreda, ali smo nekako pokušali da i oni osjete da misle jedni na druge pa su izvačili imena, takozvani tajni prijatelj“, pojašnjava Vlatko Rosić, ravnatelj KŠC Zenica Sveti Pavao.

U školskom okruženju i uz poštivanje svih epidemioloških mjera obilježili su Dane kruha, ali i svoju 25. godišnjicu. Tradicionalni Božićni koncert nije održan, ali su se videokolažom svih koncerata od ’95. godine prisjetili boljih vremena.

Usprkos uslovima rada i ostale blagdanske običaje nisu zapostavili pa ih je na početku mjeseca posjetio i sv. Nikola.

Uz zajedničku želju učenika svih nacionalnosti koji pohađaju ovu školu da naredne praznike provedu sa svojim najmilijima, ostaje i poruka za sve nas:

„Da sada naglasimo ono što je suština svakog života, a to je biti čovjek i pokazati one najvrednije ljudske osobine“, poruka je učiteljice Dragane Paškalj.

Osoblje i učenici Katoličkog školskog centra Zenica svim građanima BiH zeželjeli su sretan Božić i Novu 2021. godinu.

federalna.baIzvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU