Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Dogovorena realizacija zajedničkih projekata Grada Sarajeva i Općine Stari Grad

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić ugostio je danas gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Tokom susreta razgovarali su o oživljavanju saradnje između Grada Sarajevo i Općine Stari Grad i relizaciju zajedničkih projekata od interesa za cijelo Sarajevo. Kako je istaknuto tokom sastanka, Stari Grad je srce Sarajeva i turizma, stoga Grad i Općina imaju zajednički interes za nastavak turističkih, infrastrukturnih, kulturnih i drugih projekata, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

– Dogovorili smo zajednički rad na realizaciji projekata od obostranog interesa i intenziviranje naše saradnje. Drago mi je što sam posjetila općinu Stari Grad i sa načelnikom Hadžibajrićem razgovarala o konkretnim projektima gdje smo naišli na potpuno razumijevanje i podršku – izjavila je gradonačelnica Karić.

Načelnik Hadžibajrić je tokom sastanka govorio o najznačajnijim investicijama i ulaganjima u Stari Grad realizovanim u prethodnih dvanaest godina, te kazao da je za nastavak razvoja ove lokalne zajednice, a samim tim i grada, potrebno raditi na izmjeni zakonske regulative.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Po pitanju zajedničkih projekata načelnik Hadžibajrić i gradonačelnica Karić razgovarali su o rekonstrukciji Opservatorija na Trebeviću.

– Razgovarali smo o zajedničkoj realizaciji projekta rekonstrukcije i vraćanju u funkciju trebevićkog Opservatorija. Općina Stari Grad će dati punu podršku ovom projektu kako bi se u narednom periodu osigurala potrebna sredstva i ovaj objekat vratio u prvobitno stanje čime bismo građanima, ali i turistima vratili još jednu turističku atrakciju – kazao je Hadžibajrić.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas