Dogovoreno unapređenje saradnje Grada Konye i Općine Novi Grad

Delegacija grada Konye iz Turske, predvođena gradonačelnikom Ugurom Ibrahimom Altayom, koja boravi u višednevnoj posjeti Sarajevu, održala je danas sastanak s načelnikom Općine Novi Grad Sarajevo Semirom Efendićem na kojem je razgovarano o unapređenju saradnje u oblastima distribucije vode, infrastrukture i javnog transporta.

Efendić je podsjetio da je Konya donirala 20 tramvaja koji danas saobraćaju u Sarajevu te kazao da su razgovarali o unapređenju saradnje u smislu servisiranja tih tramvaja, ali i projektu rekonstrukcije tramvajske pruge.

Također je istakao da je bilo riječi o rješavanju problema vodosnabdijevanja u Sarajevu i o mogućnostima uspostave željezničkog transporta.

Efendić je dodao da je Ministarstvo zdravlja Turske spremno donirati kontingent od 10.000 vakcina marke ‘Favira’ te da je Opća bolnica “Prim. Dr. Abdulah Nakaš” spremna preuzeti taj lijek, budući da Općina nema tu nadležnost. 

Gradonačelnik Konye Ugur Ibrahim Altay izrazio je nadu da će se uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu te da Konya već dugi niz godina dobro sarađuje sa gradovima u BiH.

Održavanje sastanka je ocijenio kao vrlo dobrim te naglasio da su postavili određene ciljeve na kojima će raditi u budućnosti.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU