Doktori Doma zdravlja Konjic planiraju dati otkaz

Doktori Doma zdravlja Konjic uručili su obavijest poslodavcu i osnivaču ustanove o planiranom otkazu ugovora o radu.

Kako je priopćeno iz konjičkih podružnica Strukovnog sindikat doktora medicine i stomatologije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, doktori planiraju dati otkaz 15. prosinca kada se navršava točno dva mjeseca od blokade računa Doma zdravlja Konjic zbog čega zaposlenicima te zdravstvene ustanove nisu isplaćene plaće za razdoblje kolovoz – studeni.

Sindikalisti su proteklih dana imali sastanke s menadžmentom Doma zdravlja Konjic i Opće bolnice Konjic, ali nisu dobili odgovor kada bi moglo doći do deblokade računa.

„Nedopustivo je ponašanje menadžmenta obje ustanove koji dva mjeseca ‘pokušava’ riješiti ovu situaciju na štetu radnika, koristeći njihovo strpljenje, i dovodi ih do ovakvog očajničkog čina, da su radnici jedne javno zdravstvene ustanove prisiljeni uručivati otkaz ugovora o radu nakon dva mjeseca agonije i četiri neisplaćene plaće, a da se u javnosti šalje slika da menadžment s ovakvim stanjem u koje su dovedeni radnici nema nikakve veze”, navodi se u priopćenju Strukovnog sindikata.

Sindikalisti su poručili kako razumiju da menadžmentu nije lako, ali podsjećaju da je problem neuplaćivanja doprinosa, zbog čega su računi blokirani, seže iz 2007. i 2008. godine, a do sada nije urađeno ništa kako bi se taj problem riješio.

„Želimo se da se menadžment ustanove Doma zdravlja i Opće bolnice, pa i osnivači, uključe u rješavanje ovog problema, da to ne ostane na praznim obećanjima, nego da se ponude konkretni prijedlozi i provedba tih prijedloga. Nadamo se da će se svi odgovorni uključiti u ovo i da neće dozvoliti da dođe do kolapsa kako primarne tako i sekundarne zdravstvene zaštite općine Konjic”, priopćio je Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije u HNŽ-u.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU