Dom zdravlja Visoko nabavlja moderni ultrazvučni aparat

Vlada Zeničko-dobojskog kantona danas je na sjednici odobrila iz Programa utroška sredstava planiranih u Budžetu ZDK za 2021. godinu, kroz stavku “Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti – za zdravstvo“, JU “Dom zdravlja“ Visoko sredstva u iznosu od 50.950 KM za sufinansiranje nabavke ultrazvučnog aparata s konveksnom i ginekološkom sondom.

– Nastavljamo s jačanjem i modernizacijom našeg Doma zdravlja sve s ciljem što kvalitetnijeg liječenja naših sugrađana. Uz pomoć Vlade ZDK, visočki Dom zdravlja će postati bogatiji i za savremeni ultrazvučni uređaj. Vrijednost ovog uređaja je oko 80.000 KM, Vlada je odobrila iznos od 50.000 KM, a na narednoj sjednici Gradskog vijeća Visoko obezbijedit ćemo ostatak sredstava te odmah krenuti u nabavku ovog značajnog uređaja – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Direktor Doma zdravlja Zlatko Handžić pojasnio je da je pregled ultrazvukom medicinska dijagnostička metoda koja ima široku primjenu u medicini, a savremena ginekologija i porodiljstvo su nezamislive bez ove vrste pregleda.

 – Mi smo se zbog velike potrebe za jednim ovakvim medicinskim uređajem i obratili Ministarstvu zdravstva ZDK i evo uz pomoć Vlade ZDK i Gradske uprave uskoro će i ultrazvučni uređaj biti na raspolaganju našim sugrađanima – poručio je Handžić

Ovo je još jedan u nizu uspješnih projekata usmjerenih na modernizaciju i jačanje Doma zdravlja Visoko, a u proteklih nekoliko mjeseci nabavljena je vrijedna oprema u saradnji s visočkim privrednicima, u toku su radovi na uređenju same zgrade Doma zdravlja, a u narednom periodu planirana je izgradnja i potpuno nove zgrade Hitne pomoći, kao i nabavka druge neophodne opreme za normalan rad i pružanje usluga građanima, saopćeno je iz Gradske uprave Visoko.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU