Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

Drugi dan Sajma Timod EXPO protekao u znaku modnih revija

Drugi dan spcijalizovanog Sajma tekstila, kože i obuće Timod EXPO 2019 bio je u znaku stručnih predavanja i modnih revija na kojim su predstavljene kolekcije za najmlađe.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Prvo predavanje na temu „Marketing i dizajn u svijetu mode“ održao je prof.dr. Besim Spahić, a izazvalo je veliko zanimanje posjetilaca i učesnika sajma. Modnu industriju Francuske, te načine razvijanja brendova u oblasti tekstila i mode predstavila je Liki Teng (Leekei Wai Han Teng), ekspertni konsultant USAID-ovg projekta WHAM. Liki Teng radi u modnoj industriji u Francuskoj i pomaže malim firmama u modnom i tekstilnom sektoru.

Najmlađi zaljubljenici u manekenstvo u poslijepodnevnim satima imali su priliku da da nauče prve korake na modnoj pisti zajedno sa dizajnericom, Amelom Radan.

U prvoj modnoj reviji predstavljeni su odjevni predmeti bosanskohercegovačkog brenda za djecu Senses koji je dizajnirala Mirela Džinić iz Travnika. Modele iz kolekcije „Senses“ nosilili su mladi manekeni Agencije Swan Model Managment.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Modnu kolekciju „Brandis“ nadahnutu kulturnim i etno nasljeđem Travnika ,koju je dizajnirala Dijana Kozadra, predstavile su mažoretkinje iz Novog Travnika.

Na kraju drugog dana Sajma, mladi manekeni Agencije Swan Model Managment, predstavili su kolekciju za djecu poznatog bosanskohercegovačkog brenda Alma Ras.

Prvo izdanje Sajma Timod Expo 2019 završava sutra. U 11 sati bit će upriličena prezentacija Dijane Kozadra na temu „Dizajn i razvoj proizvoda – dvije stepenice na putu od „lohn“ posla do bh. robne marke.“ U 12 sati uslijedit će dodjela priznanja.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Comment
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas