Duge kolone vozila na izlazu iz BiH, u Livnu i Cazinu vozi se po mokrom kolovozu

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, smanjenom brzinom

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) od 20 do 05 sati saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Orašje, Bosanski Šamac, Gorica, Kamensko i Gabela Polje, kao i na ulazu u Hrvatsku u međuprostoru između graničnih prijelaza Doljani- Metković, te graničnih prijelaza Bijača-Nova Sela. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

Na širem području Livna i Cazina saobraća se po mokrom kolovozu. S obzirom da meteorolozi za danas najavljuju padavine u većem dijelu naše zemlje, savjetuje se opreznija vožnja, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Prije polaska na putovanje savjetuje se provjera potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prijelazima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU