Napravite ukusne đulbastije

đulbastije na malo drugačiji način
napravite ukusne đulbastije


Đulbastije su jako ukusno jelo

Evo koji sastojci su vam potrebni da napravite savršeno jelo

Đulbastije:

  • 500 gr mljevene junetine
  • 400 gr krompira
  • 3 manje glavice luka
  • 2 čena češnjaka
  • 2 kašike brašna
  • 1 jaje
  • po ukusu so, biber, vegeta

Bešamel

  • malo putera
  • 2-3 kašike brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • malo soli,bibera
  • komadić sira, po želji

Priprema jela

Luk sitno nasjeckati, krompir naribati na krupnijoj strani rendeta a bijeli luk na sitnijoj. Sve dodati mljevenom mesu. Ulupati jaje i dodati u smjesu. Dodati i 2 kašike brašna, so biber i mješavinu začina. Sve fino izmiješati da se masa ujednači. Oblikovati đulbastije, kao pljeskavice i pržiti ih u dobro zagrijanom ulju. Nije cilj da se potpuno isprže, nego samo da uhvate finu koricu sa obje strane.

Pržene  slagati jednu do druge u vatrostalnu posudu ili pleh! Bešamel- na ulje u kojem se pržilo meso dodati komadić putera. Staviti 2-3 pune kašike brašna i miješati da se ne stvore grudvice. Sipati mlijeko miješajući svo vrijeme. Dodati i vrhnje za kuhanje, so i biber, po želji.
U gotov bešamel dodati i malo sira ( kačkavalj, parmezan,gauda, ementaler…po želji ). Preliti đulbastije bešamelom, pokriti folijom i peći 30-tak minuta na 220 C. Zatim skinuti foliju i peći još 15-tak minuta na istoj temperaturi. Servirati za ručak.

http://www.coolinarika.com/

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU