Dvije osobe lišene slobode na osnovu Interpolove potjernice

Službenici Jedinice granične policije Gradiška, 15. aprila 2021. godine, lišili su slobode E.J. (1990.), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Zenica rapisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Dan ranije, 14. aprila 2021., na ulasku u BiH na prijelazu Šepak, lišeni su slobode M.H. (1986.) i S.H. (1984.) jer je za njima Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog krivičnih djela „prevara“ i „falsificiranje dokumenata“. Službenici JGP Zvornik, spomenute državljane Republike Srbije predali su službenicima Sudske policije Suda BiH. Prethodno, 13. aprila 2021., službenici ove jedinice lišili su slobode V.M. (1999.) jer je za njim Osnovni sud u Srebrenici raspisao potragu zbog krivičnog djela „tjelesne povrede“. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Skelani i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici JGP Bijeljina, 13. aprila 2021., lišili su slobode M.P. (2001.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnih djela „utaja“ i „falsificiranje isprave“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Rača i predat službenicima Policijske stanice Bijeljina.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU