Dvije osobe uhapšene prilikom krijumčarenja migranata iz Srbije

Granična policija u Zvorniku jutros je u mjestu Tršić spriječila da preko Drine bude prokrijumčareno 15 migranata iz Srbije u BiH, a dvojica su uhapšena.

Pripadnici Posebnog tima Granične policije za sprečavanje nezakonitih migracija zaustavili su čamac iz Srbije, koji je plovio Drinom prema teritoriju BiH, u kojem se nalazilo 15 migranata iz Pakistana i Avganistana, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Čamcem su upravljala lica koja su i uhapšena, a kod njih je pronađen i oduzet određen iznos novca u eurima i dinarima, mobilni telefon, te pasoš Indije.

Oni će biti predati Tužilaštvu BiH, a preostalih 13 lica biće saslušano u svojstvu svjedoka i predato Službi za poslove sa strancima na dalje postupanje.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da su pripadnici ove službe maksimalno angažovani u zaštiti granice BiH, te da Granična policija nema podršku BiH u borbi protiv nezakonitih migracija.

On očekuje da će, kako vrijeme bude ljepše, biti i veći priliv migranata u BiH.

– BiH od početka migrantske krize ništa nije preduzela da nam pomogne u sprečavanju nezakonitih migracija, nisu nam obezbijedili ni popunjavanje ljudskih resursa, ni specijalističku opremu, čak ni gorivo za službenike koji su vanredno angažovani da bi zaštitili kritične tačke nezakonitih prelazaka – rekao je Galić i dodao da je budžet Granične policije isti kao i prije 10 godina.

Uprkos svim problemima, od je istakao da su pripadnici Granične policije u Zvorniku još jednom pokazali da imaju veoma dobre rezultate u sprečavanju svakog oblika kriminaliteta, te im je i zahvalio za maksimalnu angažovanost.

Od početka ove godine pripadnici Granične policije spriječili su ilegalan ulazak u BiH više od 900 lica, navodi se u saopštenju

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU