Edukacijsko-rehabilitacijski centar ‘Duga’ dobio novi minibus

Edukacijsko-rehabilitacijski centar “Duga” iz Novog Travnika, jedini centra u tom dijelu Bosne i Hercegovine koji pomaže osobama s poteškoćama u razvoju, napokon je riješio pitanje prijevoza svojih korisnika.

Naime, danas je u ovom centru izvršena primopredaja minibusa. Radi se o donaciji predsjednika Federacije BiH, Vlade Srednjobosanskog kantona, općina u kantonu i pojedinaca.

Ravnateljica Centra Sonja Jurišić kazala je kako početak socijalizacije njihovih korisnika započinje u prijevoznom sredstvu.

Ovo je za nas veliki i značajan događaj, po prvi put dobivamo potpuni novi minibus za prijevoz korisnika. Nakon višegodišnjih pokušaja da riješimo pitanje sigurnog prijevoza naših korisnika konačno smo uspjeli. Sada naši korisnici mogu uživati u sigurnoj vožnji – kazala je Jurisišć.

Načelnik općine Novi Travnik Stjepan Dujo kazao je kako pregovaraju sa kantonalnom Vladom o preuzimanju osnivačkih prava nad Centrom.

Odavno je prepoznata potreba da se osnuje centar za osobe s poteškoćama u razvoju. Mi u idućem razdoblju tražimo rješenje u vidu toga da Županija, koja inače daje najveću potporu Centru, preuzme upravljačka prava. Centar ima i svoju ispostavu u Kiseljaku i time bismo omogućili kvalitetniji život i bolje uvjete kako osobama s poteškoćama u razvoju, tako i roditeljima koji se o njima brinu – kazao je Dujo.

Usluge Edukacijsko-rehabilitacijskog centra “Duga” koristi više od 150 osoba iz Srednjobosanskog kantona i šire.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU