Ekspanzija dva neobična sporta – širom zemlje se takmiče u nožnom tenisu i virtuelnom fudbalu!

Mozzart podržao Turnir u nožnom tenisu “Kocka” u Banjaluci, kao i Državno prvenstvo BIH u Pro Evolution Socceru

Gdje god su prisutni takmičari i sportski duh, tu je i Mozzart, ma o kojem sportu se radilo. Regionalni lider u priređivanju igara na sreću ne podržava samo masovne i popularne sportove koji se igraju na velikim stadionima punih tribina, već i one manje zastupljene, pa i virtuelne sportove.

Podršku su tako nedavno pružili održavanju Turnira u nožnom tenisu, poznatoj “Kocki” u Banjaluci, ali i Državnom prvenstvu BiH u PES-u u Sarajevu.

ekspanzija dva neobična sporta – širom zemlje se takmiče u nožnom tenisu i virtuelnom fudbalu!

Nožni tenis je kombinacija tenisa, fudbala i odbojke, a igra se dva na dva, preko mreže. Legendarna “Kocka” na banjalučkom Trgu Krajine okupila je 60 ekipa i više od 120 učesnika, kako djece, tako i odraslih, ali i profesionalnih fudbalera i trenera. Izuzetno velika posjećenost publike i ne čudi jer je ovo jedini turnir ovog tipa koji se održava u regiji. Zato planiraju iduće godine da ga organizuju i u Trebinju uz želju da preraste u regionalno takmičenje sa ekipama iz Srbije,Hrvatske i Slovenije.

Kompaniji Mozzart smo se obratili jer smo vidjeli koliko podržavaju sport, a ovom donacijom su napravili još jedan vrhunski potez i veoma smo zahvalni na tome. Svi učesnici su prezadovoljni, a reakcije posjetilaca odlične– kaže Bojan Garić, predsjednik Sportskog kluba “AS”.

Najbolji igrači ovogodišnje “Kocke” osvojili su vrijedne nagrade. Najmlađi su dobili medalje, pobjednik u kategoriji djece električni trotinet, drugoplasirani originalnu loptu s Evropskog prvenstva, a trećeplasirani slušalice za telefon i suvenir “Vaš dio Srpske”. Seniori su dobili novčane nagrade, te priliku da iskuse rafting avanturu, kajak safari i stoni tenis.

ekspanzija dva neobična sporta – širom zemlje se takmiče u nožnom tenisu i virtuelnom fudbalu!

Istog vikenda za pobjede i nagrade borili su se i Sarajevu, ali u svom sportu. Tamo je održano 12. Državno prvenstvo u PES-u kojem je Mozzart bio generalni sponzor. Organizatori otkrivaju šta za njih ta podrška znači.

-Mozzart je zaista eksponiran u javnosti kao kompanija kao podržava dobre projekte i sportiste koji imaju potencijal za razvoj. Zato smo im se obratili za sponzorstvo, a prepoznali su kvalitet našeg takmičenja jer gaming posljednjih godina u BIH doživljava ekspanziju, a u svijetu je veoma popularan- kaže Feđa Đedović iz E-sport asocijacije BIH.

ekspanzija dva neobična sporta – širom zemlje se takmiče u nožnom tenisu i virtuelnom fudbalu!
ekspanzija dva neobična sporta – širom zemlje se takmiče u nožnom tenisu i virtuelnom fudbalu!

U trodnevnom nadmetanju odigrane su 202 utakmice, a titulu je osvojio Dragan Zeko iz Mostara. Drugoplasirani je bio Ismir Džananović, a devetostruki prvak BiH Feđa Đedović je osvojio treće mjesto. On se time oprostio od turnira u BiH i najavio da će se sada u potpunosti posvetiti inostranoj karijeri i reprezentaciji, te da će do kraja godine organizovati 4. Regionalno prvenstvo u PES-u.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU