Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac danas će u Općini Glamoč potpisati sporazum o saradnji na realizaciji projekata elektrifikacije stambenih jedinica raseljenih osoba i povratnika za finansiranje iz sredstava za 2012. i 2013. u općinama Glamoč, Dobretići, Gacko i Ravno.

Uz Borovac, sporazum će potpisati načelnici općina Glamoč, Dobretići, Gacko i Ravno: Radovan Marković, Neven Idžanović, Milan Radmilović i Andrija Šimunović, direktor Fonda za povratak Nebojša Švraka, direktor Elektrohercegovine Trebinje Dragan Savić, te uime Elektroprivrede HZHB v.d. direktor Marinko Gilja i v.d. izvršni direktor Ilija Bakalar.

Za potrebe elektrifikacije Komisija za izbjeglice i raseljene osobe BiH je u martu 2013. iz sredstava za 2012. i 2013. izdvojila 1,4 milion KM radi priključenja 400 obnovljenih povratničkih domova u 20 bh. općina na elektrodistributivnu mrežu.

Vrijednost sporazuma koji će danas biti potpisani u Glamoču je 267.500 KM, a tim sredstvima će biti izvršena elektrifikacija 40 povratničkih domova u općinama Glamoč, Dobretići, Gacko i Ravno, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

(FENA) J.Č.