-4.1 C
Sarajevo
Utorak, 7 veljače, 2023

EU pokreće novu kampanju za Ekonomski i investicioni plan za zapadni Balkan

Kampanja “#EUiTi – Zajedno možemo“ počinje danas širom regiona zapadnog Balkana.

Ovo je druga integrisana kampanja koja je razvijena u okviru Regionalnog komunikacijskog programa Evropske unije za zapadni Balkan.

Kampanja će promovisati mogućnosti i prioritetne projekte koji će se realizovati u regiji kao dio Ekonomskog i investicionog plana EU (EIP) za regiju.

EIP obezbjeđuje gotovo 30 milijardi eura sredstava i investicija za oblasti zelene i digitalne tranzicije, povezanosti i rasta.

Ova podrška je bez presedana i ima za cilj da pomogne regionu da izađe jači iz pandemije i pruži mogućnosti za budući rast, te približi zapadni Balkan EU.

Podrška uključuje značajna ulaganja za – rješavanje ekoloških i klimatskih izazova, nadogradnju digitalne infrastrukture i povećanje potencijala rasta digitalne ekonomije, održivu transportnu infrastrukturu kako bi se omogućile bolje veze u regionu i sa EU, te prelazak na čistu energiju i postupno ukidanje uglja, kao i bolje korištenje obnovljivih izvora.

“#EUiTI – Zajedno možemo“ druga je od tri regionalne kampanje podizanja svijesti koje je Evropska komisija provodi tokom tri godine.

  Advokati najavljuju štrajk na nivou cijele BiH

Sastoji se od živopisnog multimedijalnog sadržaja, koji uključuje influensere i aktiviste posvećene radu u vezi s glavnim temama kampanje i animirane video klipove na svaku od četiri teme.

TV, radio, vanjsko oglašavanje, web i društvene aktivnosti počele su 15. novembra i trajat će mjesec dana, saopćeno je. 

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU