Evo čime se Indira Radić bavila prije nego što je uzela mikrofon u ruke!

evo čime se indira radić bavila prije nego što je uzela mikrofon u ruke!


Prije nego što je došla u Srbiju i postala poznata pjevačica, Indira Radić živjela je u Zagrebu, gdje je radila kao medicinska sestra u jednoj bolnici.

Popularna folkerka rođena je u Doboju, u Bosni i Hercegovini, gdje je i završila srednjoškolsko obrazovanje. Njena želja bila je da se bavi pjevanjem, ali u tome nije imala podršku roditelja, pa je morala da se obrazuje za neko “ozbiljno” zanimanje.

– Najviše zbog majke, koja nije željela da postanem pjevačica, ja sam upisala medicinsku školu. I daljina mi je predstavljala problem. Najbliža muzička škola bila je u Banjaluci, ali je taj grad od Dragalovaca udaljen gotovo šezdeset kilometara. Sa druge strane, Doboj, koji je skoro upola bliži, imao je samo medicinsku školu. Odabrala sam da putujem svakoga dana, ali da spavam kod kuće – rekla je Indira, pa se osvrnula na svoje prvo zaposlenje u glavnom gradu Hrvatske.

– Ostao mi je u lijepom sjećanju rad u bolnici u Hrvatskoj. Kolege su me mnogo voljele zbog moje neposrednosti. Muziku nisam zapostavljala, stalno bih pjevala, kako pacijentima, tako i kolegama. S nekima sam ostala i do danas u kontaktu.

Nakon toga, Indira se preselila u Beograd i posvetila se muzici.

– Beograd sam dobro upoznala tek poslije dužeg boravka u njemu. Danas su Beograd i Srbija moja domovina. Pošto sam putnik, umjetnik, uvijek čekam kada ću sletiti u svoju beogradsku luku, u kojoj me čekaju najdraži. Ovdje sam najspokojnija. Bilo je u početku vrlo teško! Došla sam iz malog mjesta, govorila ijekavicu, nikoga nisam poznavala. Pune tri godine bile su potrebne da se naviknem i da započnem muzičku karijeru – prisjetila se Radićeva.

(Pink)Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU