Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

Dječaku Ameru Ibrahimoviću i njegovim roditeljima ‘Merhamet’ donirao ovce

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” je doniralo deset ovaca desetogodišnjem Ameru Ibrahimoviću iz povratničkog naselja Pobuđe kod Bratunca. Ovaj mališan je u našoj javnosti poznat kao dječak koji voli ovce više od igračaka i želi postati najveći farmer u Bosni i Hercegovini.

“Merhamet” je posredstvom svog Regionalnog odbora Tuzla, uz podršku kompanije “BH Telecom”, osigurao sredstva za nabavku ovaca kojima će mali Amer upotpuniti svoje stado.

Od Udruženja “Kornišon” iz Kamenice, koje okuplja poljoprivredne proizvođače, povratnike u Republiku Srpsku nabavljeno je 10 ovaca i tona kukuruza, kako bi se pomoglo Ameru i njegovim roditeljima, povratnicima u Pobuđe, saopćio je “Merhamet”.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Isporuci ove vrijedne donacije su prisustvovali predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac, direktorica Regionalnog odbora “Merhameta” Tuzla Mensura Husanović, Svetlana Cenić u ime kompanije “BH Telecom”, te predstavnici Udruženja građana “Kornišon”.

Očekuje se da će se nastaviti pružati podrška ovom dječaku u ostvarenju njegovog sna da postane najveći farmer u Bosni i Hercegovini.

(FENA) B.D.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas