Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Dodik i Džaferović u Ankari na sastanku sa Erdoganom

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i Šefik Džaferović otputovali su Ankaru gdje će boraviti u zvaničnoj posjeti Turskoj gdje će se sastati s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Drugi član Predsjedništva Željko Komšić iz opravdanih razloga nije mogao prisustvovati ovom događaju te je u njegovo ime sastancima prisustvovati predstavnik Kabineta.

Tokom današnje zvanične posjete trebao bi biti potpisan Ugovor o slobodnoj trgovini, a očekuju se i razgovori i potpisivanje Protokola o izgradnji auto-puta Sarajevo-Beograd.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Džaferović je prije odlaska u Tursku izjavio da se na tome intenzivno radi i u Predsjedništvu i s turskom stranom.

Planirano je da Dodik i Džaferović u Ankari najprije posjete Mauzolej Mustafe Kemala Ataturka, nakon čega su najavljeni odvojeni susreti Erdogana s Dodikom i Džaferovićem, a zatim i zajednički sastanak turske i bosanskohercegovačke delegacije.

Predsjedništvo BiH je ranije ovog mjeseca prihvatilo poziv prеdsјеdnikа Rеpublikе Тurskе za zvаničnu pоsјеtu predsjedavajućeg i članova Predsjedništva BiH Rеpublici Тurskој 2. maja.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Comment
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas