Dodik i Džaferović u Ankari na sastanku sa Erdoganom

Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i Šefik Džaferović otputovali su Ankaru gdje će boraviti u zvaničnoj posjeti Turskoj gdje će se sastati s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Drugi član Predsjedništva Željko Komšić iz opravdanih razloga nije mogao prisustvovati ovom događaju te je u njegovo ime sastancima prisustvovati predstavnik Kabineta.

Tokom današnje zvanične posjete trebao bi biti potpisan Ugovor o slobodnoj trgovini, a očekuju se i razgovori i potpisivanje Protokola o izgradnji auto-puta Sarajevo-Beograd.

Džaferović je prije odlaska u Tursku izjavio da se na tome intenzivno radi i u Predsjedništvu i s turskom stranom.

Planirano je da Dodik i Džaferović u Ankari najprije posjete Mauzolej Mustafe Kemala Ataturka, nakon čega su najavljeni odvojeni susreti Erdogana s Dodikom i Džaferovićem, a zatim i zajednički sastanak turske i bosanskohercegovačke delegacije.

Predsjedništvo BiH je ranije ovog mjeseca prihvatilo poziv prеdsјеdnikа Rеpublikе Тurskе za zvаničnu pоsјеtu predsjedavajućeg i članova Predsjedništva BiH Rеpublici Тurskој 2. maja.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU