6.6 C
Sarajevo
Četvrtak, 8 prosinca, 2022

EZ Group iz Busovače pomaže Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”

Ugovor o saradnji između kompanije EZ Group iz Busovače i Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ potpisan je danas u Sarajevu, a bit će realiziran u vidu podrške projektu „Moja kosa tvoja kosa“.

Direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ Fikret Kubat zahvalio se na društvenoj odgovornosti ove kompanije i na brizi za najmlađe pacijenete, oboljele od teških malignih oboljenja.

– Projekt „Moja kosa tvoja kosa“ omogućio je djeci sa privremenim ili trajnim gubitkom kose da visoko podignu glavu i hrabro koračaju u susret budućnosti i to zahvaljujući dobrim ljudima koji pomažu ovu akciju kako kroz doniranje finansijskih sredstava, tako i doniranjem kose – istakao je Kubat.

Kazao je da je Udruženje istražilo problem, medicinske uzroke i posljedice gubitka kose, te su došli do zaključka da je najveći psihološki problem djece sa trajnim ili trenutnim gubitkom kose.

– Budući da djeca sa trajnim ili privremenim gubitkom kose nemaju pravo na ovaj vid ortopedskog pomagala kroz redovnu zdravstvenu zaštitu, Udruženje se svim srcem angažiralo da ovoj djeci osigura, potpuno besplatno, prirodne perike od prirodne kose – naglasio je Kubat.

  Poruka muftije travničkog dr. Ahmeda ef. Adilovića povodom Kurban Bajrama

Generalni direkto kompanije EZ Group Mahir Mujić kazao je da je kroz projekt i kampanju planirano da se za 2019. godinu, u trajanju od četiri mjeseca, kroz prodaju njihovih šampona za kosu, skupi novac za projekt „Moja kosa tvoja kosa“.

– Finansijski aspekt je da se u svim centrim u cijeloj BiH, od prodaje svih njihovih šampona, da se pet posto uloži  i usmjeri direktno u projekt „Moja kosa tvoja kosa“ – potcrtao je Mujić.

Koordinator projakte „Moja kosa tvoja kosa” Nermina Ćuzović kazala je da su u 2018. donirali 25 perika pedijatrijskim pacijentima i mališanima oboljelim od alopecije (gubitak kose), što je značajno doprinijelo njihovom boljem fizičkom, psihičkom  i sovijalnom zdravlju – kazala je Ćuzović.

Istakla je važnost posebnog tretiranja ovih perika.

– Budući da su pravljene od prirodne kose, one se peru blagim šamponima i suše se prirodno ,bez fena – potrctala je Ćuzović.

Projekt počinje 1. maja i traje do 31. augusta

(FENA) F.F.

 


Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU