Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Izložba likovnih radova učenika ‘Kulturno naslijeđe Bugojna’

Izložba “Kulturno naslijeđe Bugojna“ otvorena je u tome gradu u okviru 21. “Bugojanskog proljeća“, a izloženi su radovi učenika Prve osnovne škole “Jaklić“, koji će biti nagrađeni na svečanosti zatvaranja ove tradicionalne manifestacije.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

-Hvala učenicima ove škole koji su, za razliku od drugih, sudjelovali na konkursu. Inače, treba više raditi na promociji same izložbe i afirmaciji mladih umjetnika, kako bi što veći broj njih dostavio svoje radove – kazao je organizator kulturnih aktivnosti u Kulturno-sportskom centru Vahid Duraković.

Nastavnik Antonio Džolan ističe da su učenici u izradi radova primjenili veoma zahtjevnu grafičku tehniku linorez, koja je u nastavi predviđena za učenike viših razreda, što izložbi daje poseban značaj.

-Djeca su izabrala teme po kojima je Bugojno prepoznatljivo, a to su, između ostalih, zgrada gimnazije, Sultan-Ahmedova džamija, Rustempašića-kula, najstariji pisani spomenik koji je pronađen na ovom području i crkva Sv. Ante Padovanskog – naglasio je.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Zahvalio je na podršci direktorici Prve osnovne škole “Jaklić“ Saneli Kolovrat, kao i učenicima na uloženom trudu.

Manifestacija “Bugojansko proljeće“ će i u narednim danima ponuditi poklonicima kulture u Bugojnu niz zanimljivih događaja.

Posljednji sadržaj bit će realiziran 28. maja kada će predstavu “Pazi, jezik je najjače oružje“ odigrati članovi Dječje scene bugojanskog teatra „Fedra“.

(FENA) L.A.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

2 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
2 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas