Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Koncertna turneja Sinan Alimanović International Banda u Kini

Višestruko nagrađivani bosanskohercegovački jazz ambasador, pijanist, kompozitor, dirigent, aranžer, profesor i lider benda Sinan Alimanović pozvan je da organizira koncertnu turneju u Kini u pratnji svog internacionalnog banda.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

U prvoj polovini mjeseca, 2. i 3. maja realizirat će se dva koncerta u okviru CEEC Culture & Arts Carnivala, u organizaciji Ministarstva kulture Narodne Republike Kine i Grada Pekinga, te 4. i 5. maja koncerte u DDC Beijing i DDC Aranya.

Sinan Alimanović International Band čine evropski i američki jazz umjetnici, a kineskoj publici će predstaviti mozaik bosansko-američkog jazza, jedinstveni zvuk po kojem je ovaj bend prepoznatljiv u svijetu.

Lider benda Sinan Alimanović u kontinuitetu promovira bosanskohercegovačku jazz scenu kroz saradnje s najrelevantnijim imenima iz jazz svijeta, među kojima su i višestruki dobitnici prestižne nagrade Grammy.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

U ovom bendu su još i Harvie S iz New Yorka basist i kompozitor, višedecenijski profesor na Manhattan School of Music i Vladimir Kostadinović iz Beča nagrađivani bubnjar i kompozitor jedan je od najboljih jazz bubnjare nove generacije.

Magistrica u oblasti odnosa između jazza i književnosti, umjetnička producentica i jazz vokalistica Lejla Alimanović također je dio ovog benda, a u Pekingu će, uz podršku trija, premijerno predstaviti novu autorsku kompoziciju “Roy Hard Groove” posvećenu legendarnom trubaču Roy Hargrovu.

(FENA) F.F.

 


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

3 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
3 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas