Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u decembru 2018. godine registrirali su 531 poziv na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U navedenom periodu od građana su zaprimljene 24 korisne informacije o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljeno je ukupno 87 prijava, od kojih je 15 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja, saopćeno je iz SIPA-e.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi s opojnim drogama, zloupotrebom službenog položaja, krijumčarenjem i ostalim krivičnim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 21 je proslijeđena na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po tri je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je 18 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 57 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020.

(FENA) J.Č.

 


2
Komentari

avatar
2 Teme komentara
0 Odgovori na temu
0 Followers
 
Najnoviji komentari
Najpopularniji komentari
0 Autori komentara
Autori nedavnih komentara
  Prati komentare na ovaj članak  
Najnovije Najstarije Najpopularnije
Obavijest o
trackback

… [Trackback]

[…] Information to that Topic: tntportal.ba/vijesti/fena-novost-krimolovci-zaprimljen-531-poziv-i-24-korisne-informacije-u-decembru/ […]

trackback

… [Trackback]

[…] Information on that Topic: tntportal.ba/vijesti/fena-novost-krimolovci-zaprimljen-531-poziv-i-24-korisne-informacije-u-decembru/ […]