Na Evropskom judo kupu boje BiH brane 32 takmičara

Žrijeb parova za Evropski judo kup za seniore i seniorke, koji se 4. i 5. maja održava u KSC “Sabit Hadžić” na Ilidži, obavljen je sinoć u hotelu Hollywood na Ilidži.

Na četrnaestom izdanju takmičenja, koje već tradicionalno s mnogo uspjeha organizuje Judo savez Bosne i Hercegovine i za čiju organizaciju redovno dobija najviše ocjene Evropske judo unije (EJU), nastupit će preko 230 takmičara i takmičarki iz 28 zemalja.

Izvlačenje takmičarskih parova održano je pod nadzorom prof. dr. Branislava Crnogorca, člana Sportske komisije EJU-a i predsjednika JSBiH, kao i Eddyja Koaza i Andreasa Hempela.

Nakon što je pozdravio sve prisutne, prvi čovjek JSBiH istakao je kako je naš savez, iako relativno mlad, dosada organizovao brojna i značajna džudo takmičenja.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine predvodit će Aleksandra Samardžić, Toni Miletić, Vuk Elez, Sabina Haračić, Anđela Samardžić, Monika Zadro, Ana Marija Brkić, Gordana Ilić, Ana Ujdur, Mila Petrović, Ema Brkanić, Josipa Brvenik, Jelena Arnautović, Srđan Pandurević, Ismar Babić, Husein Gegić, Lav Divljan, Mario Jozeljić, Ivan Jozeljić, David Pušić, Darijan Faletar, David Čečura, Pavle Vasić, Edis Huseinbegović, Srđan Savić, Nikola Pljevaljčić, Domagoj Marić, Karlo Šimičić, Nenad Ramljak, Hadis Jerlagić, Rajko Mirković i Igor Vračar.

Najuspješnija bh. sportašica Larisa Cerić ovoga puta neće nastupiti na takmičenju s kojeg ima osam zlatnih medalja, a glavni razlog je povreda koju je zadobila na Grand Slamu u Ekaterinburgu.

Prvog dana 14. Evropskog Judo kupa na tatami će izaći džudistkinje u konkurenciji do 78 kilograma i preko 78 kilograma, kao i džudisti u kategorijama -81, -90, -100 i +100 kilograma.

Početak takmičenja zakazan je za 10 sati, dok je svečano otvaranje na programu od 16 sati, nakon kojeg će uslijediti finalni blok i borbe za medalje, koji će oba dana u direktno prenositi TV SA.

(FENA) B.D.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU