Subota, 24 srpnja, 2021

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana općine Vitez

U povodu Dana općine Vitez, koji se obilježava 28. travnja, danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić naglasio je da se u protekloj godini najviše radilo na realizaciji infrastrukturnih projekata, prvenstveno vodosnabdijevanju, u što je uloženo oko 300.000 maraka.

– To bi trebalo dovesti do toga da 95 posto kućanstava u općini Vitez bude osigurano vodom iz središnjeg gradskog vodovoda, kojim upravlja Javno komunalno poduzeće ‘Vitkom’ Vitez – kazao je Bošnjak-Matić.

Dodao je da je, također, u protekloj godini u cestovnu infrastrukturu uloženo oko 500.000 maraka.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

– Asfaltirani su putevi u mjesnim zajednicama, djelomično i lokalni nekategorizirani putevi. Budući da to nije dovoljno, jednak iznos planiran je za putnu infrastrukturu i u 2019. godini. Središnji projekt je most na rijeci Lašvi, a ove godine očekujemo i raspisivanje natječaja za ovaj projekt – kazao je Bošnjak-Matić.

Istaknuo je da je u ovoj godini planiran proračun u iznosu od 10.810.000 maraka, a akcent će biti na vodosnabdijevanju, izgradnji mosta na rijeci Lašvi, te na rekonstrukciji javne rasvjete, dok je ulaganje u poslovnu infrastrukturu i potpora gospodarstvu, također, jedan od zadataka.

Načelnik Bošnjak-Matić se osvrnuo i na, kako je kazao, nepravednu raspodjelu prihoda.

– Prihod od poreza na dobit, koji viteške firme itekako ostvaruju, pripada isključivo višim razinama vlasti. Kriteriji po kojima se ti prihodi vraćaju u jedinice lokalne samouprave, za nas nije najpravedniji – naglasio je.

Predsjednik Općinskog vijeća Hidajet Sivro pozdravio je nazočne, te se osvrnuo na rad vijećnika i na najvažnije odluke Općinskog vijeća u proteklih godinu dana.

Nazočnima se obratila i aktualna ministrica obrane BiH Marina Pendeš koja je naglasila da općina Vitez zaslužuje više, te da više razine vlasti trebaju podržati projekte koji se tiču općine Vitez.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i općinska priznanja, a proslava, u povodu Dana općine, bit će održana u nedjelju, 28. travnja, na gradskom trgu u Vitezu.

(FENA) I.B.

 

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

 

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

3 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
3 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas