Subota, 24 srpnja, 2021

Općina Jajce domaćin svečanog otvaranja Sportskih igara mladih

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan i predstavnici Udruženja za sport i rekreaciju mladih, potpisali su Ugovor o suradnji kojim će ta općina i službeno biti mjesto otvaranja, ovogodišnjih, devetih po redu BH Telecom Sportskih igara mladih.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Na ovaj način Jajce će, uz Zagreb i Novi Sad, postati jedan od regionalnih centara gdje će se Igre, paljenjem plamena, službeno i otvoriti.

Tom prilikom Hozan je izrazio zadovoljstvo što je Jajcu ukazana čast da bude domaćin svečanog otvaranja Sportskih igara mladih BiH.

– Posebno sam ponosan što ćemo okupiti veliki broj naših osnovaca. Općina Jajce podržala je ovaj značajan projekat jer želimo kod mladih ljudi razvijati sportski duh i kolektivnu igru kroz druženje i zdravo odrastanje. Ovo je odlična prilika da se više stotina mladih natječe u sportskim disciplinama prilagođenim njihovim uzrastima. I ne samo to, ovo će biti prilika i za druženje roditelja i svih Jajčana i kroz druge zanimljive kulturne sadržaje – kazao je općinski načelnik.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Dodao je kako je posebno sretan što će najbolji učenici iz jajačkih osnovnih škola upaliti plamen ovogodišnjih Igara.

Sastanku su prisustvovali i direktori svih osnovnih škola s područja Općine, kao i predsjednik Sportskog saveza Općine Jajce Ante Katić i direktor JU “Sport i rekreacija” Ante Lukić.

U 2018. godini, Igre su kroz SIM turneju radosti posjetile Jajce te je u “igri između dvije vatre” sudjelovalo oko 600 osnovnoškolaca.

– Igre su u prethodnoj godini, kao uvertiru za ovu godinu Igara, organizirale za najmlađe sudionike natjecanje u igri između dvije vatre, u kojem je sudjelovao veliki broj dječaka i djevojčica od prvog do petog razreda. Uz ovogodišnju podršku i partnerstvo s Općinom Jajce, svi mališani osnovnih škola s područja te općine imat će priliku natjecati se u deset različitih sportova te dva dana uživati u cjelodnevnim zabavno-sportskim događanjima – kazala je Ena Jažić-Šurković, PR menadžerica Sportskih igara mladih.

Igre mladih su najveće besplatno amatersko natjecanje za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj koji imaju priliku da se natječu u deset različitih sportova te su u prethodne 23. godine postojanja, okupile više od 1.500 000 sudionika, od čega je u Bosni i Hercegovini u 8. godina postojanja, sudjelovalo 260.000 dječaka i djevojčica.

Cilj je Igara promocija zdravog načina života i prijateljstva te učenje djece o toleranciji i fair playju. Igre su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija u zemljama regije i najveća su manifestacija amaterskog sporta u Europi priznata od Međunarodnog olimpijskog komiteta. Uz financijsku podršku USAID-a i suradnju s Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, Igre će i ove godine nastaviti projekat “Fer igra za fer djetinjstvo”.

Ambasadorima Sportskih igara mladih – Ivici Osimu, Miralemu Pjaniću, Edinu Džeki, Mirzi Teletoviću, Džananu Musi, Predragu Mijatoviću, Vedadu Ibiševiću, Nemanji Matiću i Luki Modrići, u 2018. godini, pridružio se i europski povjerenik za susjedsku politiku i proširenje Johannes Hahn.

Otvaranje Sportskih igara mladih planirano je za 12. lipnja, uz prigodan zabavno-sportski program, dok je održavanje natjecanja zakazano za 12. i 13. lipnja.

(FENA) I.B.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

http://www.fena.ba/article/1082699/opcina-jajce-domacin-svecanog-otvaranja-sportskih-igara-mladih


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Comment
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas