Općina Visoko zahtijeva od ZDK završetak radova u ulici Mladih Muslimana

Općina Visoko zahtijeva od Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona konačan završetak radova u ulici Mladih Muslimana.

Općina Visoko je u proteklom periodu poduzela niz aktivnosti kako bi se riješio problem plavljenja stambenih objekata u naselju Hadžijina voda, do kojeg dolazi u vrijeme obilnijih kišnih padavina, te su zaključeni ugovori za rekonstrukciju vodovodne mreže i asfaltiranje ulice Mladih Muslimana.

U skladu sa odredbama Sporazuma o zajedničkom učešću u realizaciji projekata iz Programa utroška sredstava vodnih nakanada za 2017. godinu, Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona je provelo postupak javne nabavke i 17.01.2018. godine zaključilo Ugovor o izvođenju radova na „Rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže sa kolektorom do rijeke Bosne u ulici Mladih Muslimana“ sa izvođačem radova „GEO PUT“ d.o.o. Maglaj.

Radovi po ovom Ugovoru su započeli 04.04.2018.godine sa ugovorenim rokom trajanja od 60 (šezdeset) dana računajući od dana uvođenja u posao. Nadzor nad izvođenjem radova, odabran od strane Naručioca je „PERSPEKTIVA-inženjering“ d.o.o. Visoko. Pošto radovi još nisu okončani, Općina Visoko nije bila u mogućnosti početi drugu fazu – asfaltiranje ulice Mladih Muslimana, iako je obezbijedila potrebna finansijska sredstva i provela sve potrebne procedure.

Obzirom na navedeno i stalne pritužbe građana zahtijevamo od Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona kao Naručioca navedenih radova da odmah poduzme sve potrebne aktivnosti, te hitno pozove izvođača „GEO PUT“ d.o.o. Maglaj da postupi u skladu sa Ugovorom i u što kraćem roku sanira prokope u naselju Luke, na parkingu kod Doma zdravlja, te posebno u ulici Branilaca, obzirom da se radi o regionalnoj cesti koju koristi veliki broj pješaka i drugih učesnika u saobraćaju, koja je u neposrednoj blizini hitne pomoći, Doma zdravlja i srednjoškolskog centra, navodi se u saopćenju press službe  Općine Visoko.

(FENA) B.D.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU