Ambasador Turske u BiH Haldun Koc i pomoćnica ministra civilnih poslova BiH Draženka Malićbegović danas su u Sarajevu otvorili Sajam zdravstvenog turizma Bosnia Healthcare & Services Expo 2019., koji će, kako su istaknuli, ponuditi nove prilike za jačanje odnosa BiH i Turske u zdravstvenom sektoru.

– Ministarstvo zdravstva Turske podržalo je ovaj sajam na kojem će, tokom tri dana, svoje usluge prezentirati najpoznatije bolnice i zdravstvene službe Republike Turske. Sa partnerima iz bh. zdravstva razmijenit će mišljenja o dešavanjima u zdravstvenom sektoru – rekao je Koc.

Budući da su, po njegovim riječima, odnosi Turske i Bosne i Hercegovine u svim sferama na najvišem nivou, uvjeren je da će ova saradnja doprinijeti da se tokom sajma dogovore konkretni projekti.

U tom cilju bit će održani sastanci između predstavnika turskih bolnica i zdravstvenih ustanova iz BiH, a koje je prvog dana Sajma pozdravila, uime ministra civilnih poslova BiH Adila Osmanovića, njegova zamjenica Draženka Malićbegović.

– BiH ima dobru saradnju sa Turskom koja je započela 2010. godine. Zahvaljujući tome naši pacijenti mogli su koristiti usluge u zdravstvenom sektoru Turske. Nadam se da ćemo je na ovom sajmu proširiti u oblasti zdravstvenog turizma – poručila je Malićbegović priliko otvaranja ove sajamske manifestacije.

Na sajmu će danas i sutra biti upriličene promocije najvećih bolnica u Turskoj, što je prilika za povezivanje predstavnika zdravstvenih ustanova, kao izlagača, sa predstavnicima fondova iz BiH i regiona. Trećeg dana, sajam će biti otvoren za sve zainteresirane posjetioce.

 


Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o