Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

Perišiću prijeti disciplinska kazna, navijaču ukinuta zabrana

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Regionalni upravni sud za Lombardiju ukinuo je jednom navijaču Intera trogodišnju zabranu odlaska na utakmice zbog uvrede koju je uputio hrvatskom reprezentativcu Ivanu Perišiću, a zanimljivo, disciplinska kazna sada prijeti igraču ‘Vatrenih’ i ‘Nerazzura’.

Navijač Intera je u maju prošle godine nakon domaćeg poraza “Nerazzura” od Sassuola (1-2) povikao Perišiću: “Idi se istuširaj, idiote!”, nakon čega mu je Perišić, kako pišu talijanski mediji uzvratio: “”Dođi ovamo, ubit ću te”.

Mladić je po talijanskom zakonu o sprečavanju nereda na sportskim događajima (Daspo) kažnjen zabranom dolaska na utakmice na tri godine zbog čega se žalio Regionalnom upravnom sudu (TAR), prenosi Hina.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

TAR je ukinuo njegovu kaznu uz obrazloženje kako nije bilo ‘nasilnog ili agresivnog ponašanja’.

-To je jednostavno bila kritika, premda je bila ispoljena posebnim entuzijazmom i žestinom. Bila je to gesta koja predstavlja manifestaciju prava gledatelja na kritiku – poručio je sudac potpuno oslobađajući navijača, koji ima pravo na naknadu troškova postupka od Ministarstva unutarnjih poslova.

Sudac je naložio talijanskom MUP-u da dokumentaciju o ovom slučaju preda Disciplinskoj komisiji Talijanskog nogometnog saveza kako bi se utvrdilo ima li elemenata za Perišićevo kažnjavanje zbog neprimjerenog istupa.

-Perišić stav je bio provokativan i zastrašujući. Prekršio je načelo poštenja kojeg se sportaš uvijek mora držati – poručio je sudac.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

3 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
3 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas