Perišiću prijeti disciplinska kazna, navijaču ukinuta zabrana

Regionalni upravni sud za Lombardiju ukinuo je jednom navijaču Intera trogodišnju zabranu odlaska na utakmice zbog uvrede koju je uputio hrvatskom reprezentativcu Ivanu Perišiću, a zanimljivo, disciplinska kazna sada prijeti igraču ‘Vatrenih’ i ‘Nerazzura’.

Navijač Intera je u maju prošle godine nakon domaćeg poraza “Nerazzura” od Sassuola (1-2) povikao Perišiću: “Idi se istuširaj, idiote!”, nakon čega mu je Perišić, kako pišu talijanski mediji uzvratio: “”Dođi ovamo, ubit ću te”.

Mladić je po talijanskom zakonu o sprečavanju nereda na sportskim događajima (Daspo) kažnjen zabranom dolaska na utakmice na tri godine zbog čega se žalio Regionalnom upravnom sudu (TAR), prenosi Hina.

TAR je ukinuo njegovu kaznu uz obrazloženje kako nije bilo ‘nasilnog ili agresivnog ponašanja’.

-To je jednostavno bila kritika, premda je bila ispoljena posebnim entuzijazmom i žestinom. Bila je to gesta koja predstavlja manifestaciju prava gledatelja na kritiku – poručio je sudac potpuno oslobađajući navijača, koji ima pravo na naknadu troškova postupka od Ministarstva unutarnjih poslova.

Sudac je naložio talijanskom MUP-u da dokumentaciju o ovom slučaju preda Disciplinskoj komisiji Talijanskog nogometnog saveza kako bi se utvrdilo ima li elemenata za Perišićevo kažnjavanje zbog neprimjerenog istupa.

-Perišić stav je bio provokativan i zastrašujući. Prekršio je načelo poštenja kojeg se sportaš uvijek mora držati – poručio je sudac.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU