Premijer Ganić traži hitni sastanak o problemu saobraćaja u Vranduku

Premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Mirza Ganić uputio je Javnom preduzeću Ceste Federacije BiH u Sarajevu dopis u kojem traži hitni sastanak na kojem bi se razgovaralo o mogućim rješenjima za problem  saobraćaja otežanog zbog rekonstrukcije tunela Vranduk na magistralnoj cesti M17 Zenica – Doboj, saopćeno je iz tog kantona.

Održavanje sastanka s preduzećem Ceste FBiH koje je nadležno za to pitanje inicirano je tokom nedavnog susreta premijera Ganića s privrednicima iz općine Tešanj. Tada je konstatirano da naizmjenični saobraćaj jednom kolovoznom trakom, koji je reguliran samaforom, uprkos pojačanim aktivnostima policije ZDK-a, ne daje željene rezultate.

– Zastoj i kilometarske kolone izazivaju opravdano nezadovoljstvo vozača, a reflektiraju se i na privredu jer zbog usporenog saobraćaja, kompanije kasne u isporuci roba i usluga. Tražimo da kao nadležna institucija hitno organizirate sastanak svih aktera koji učestvuju u realizaciji projekta rekonstrukcije tunela Vranduk, kao i predstavnika ZDK-a, lokalnih zajednica i udruženja privrednika jer se s dolaskom ljeta, kao i zbog planirane rekonstrukcije dva mosta preko rijeke Bosne, očekuju još veće saobraćajne gužve – naveo je Ganić u pismu.

(FENA) E.F.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU