Ukinut pritvor bivšem federalnom ministru Desnici Radivojeviću

Kantonalni sud u Sarajevu ukinuo je pritvor osumnjičenima Desnici Radivojeviću i Vahidu Jašareviću koji su uhapšeni u okviru akcije “Farmer” te su im izrečene mjere zabrane, potvrdila je Feni glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Ivici Mladini i Refiku Džafi, uhapšenima u istoj akciji, pritvor je produžen za dva mjeseca, zbog opasnosti od bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, prikriti dokaze, ali i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Također, dodala je Bavčić, Ivici Mladini pritvor je produžen i zbog opasnosti od bjekstva.

Osobe uhapšene u ovoj akciji sumnjiče se krivično djelo udruživanja radi činjenja krivičnog djela u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlasti i prijevara.

Konkretno, terete se da su od 2014. do polovine 2015. godine nezakonito dijelili i prodavali poljoprivrednu mehanizaciju koja je u Bosnu i Hercegovinu stigla kao donacija Narodne Republike Kine.

Vrijednost donirane mehanizacije bila je veća  od milion KM, a bila je namijenjena korisnicima u Federaciji Bosne i Hercegovine koji su bili pogođeni poplavama.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU