Ukoliko ne dođe do potpisivanja kolektivnog ugovora, policijski službenici u Srednjobosanskom kantonu organizirat će u maju  proteste, izjavio je predsjednik Samostalnog sindikata policije i zaposlenika MUP-a SBK-a Dragan Škulj.

On je novinarima kazao kako su kolektivni ugovori potpisani za sve budžetske korisnike u SBK-u, osim za policiju, te da je od pregovaračkog tima Vlade SBK-a zatraženo da prihvati tekst bilo kojeg kolektivnog ugovora za policiju na području Federacije BiH.

– Većinu stvari smo dogovorili, međutim, osnovno oko čega se ne možemo dogovoriti je plaćanje noćnog rada i pasivnog dežurstva. U svim ostalim kantonima to je usvojeno, pa i mi tražimo da noćni rad bude plaćen s 40 posto, a da pasivno dežurstvo bude plaćeno s deset maraka po smjeni, a najviše sa 100 maraka tijekom jednog mjeseca – naglasio je Škulj.

Skupština SBK-a usvojila je danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika SBK-a, kojim se, kako su naveli iz Vlade, usklađuje iznos naknada za slučajeve teške invalidnosti i bolesti, ozljeđivanja na radu i smrti, sa zakonskim odredbama na razini Federacije BiH.

(FENA) I.B.


Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o