Skupština Srednjobosanskog kantona prihvatila je u utorak Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih tijela Uprave SBK, kojim je predviđeno da Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta postane nadležno za pitanje mladih.

– S obzirom na to da se mladi susreću s nizom problema koji otežavaju njihov život u SBK, a zbog čega se najčešće odlučuju za odlazak u zemlje zapadne Europe, moramo što prije poduzeti mjere kako bismo ih zadržali – navela je zastupnica Suzana Krišto (HDZ BiH), koja je predložila nacrt zakonskih izmjena.

Krišto je istaknula kako je, osim izmjena nadležnosti Ministarstva, nužno i dodati nova radna mjesta, čiji će se uposlenici baviti isključivo pitanjima mladih.

– Predlažem Ministarstvu da, paralelno sa izmjenom Zakona, predloži izmjenu Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta – navela je Krišto.

Kako je navedeno u obrazloženju, predložene zakonske izmjene ne zahtijevaju velike izdatke, te mogu biti financirane iz tekuće pričuve proračuna SBK za 2019. godinu.

Skupština SBK usvojila je danas i izvješća o radu i izvršenju financijskih planova za nekoliko županijskih zavoda i službi.

(FENA) I.B.


1
Komentari

avatar
1 Teme komentara
0 Odgovori na temu
0 Followers
 
Najnoviji komentari
Najpopularniji komentari
0 Autori komentara
Autori nedavnih komentara
  Prati komentare na ovaj članak  
Najnovije Najstarije Najpopularnije
Obavijest o
trackback

… [Trackback]

[…] Read More Info here to that Topic: tntportal.ba/vijesti/fena-novost-skupstina-sbz-a-prihvatila-nacrt-zakona-koji-predvidja-ministarstvo-za-mlade/ […]