Skupština SBK prihvatila nacrt zakona koji predviđa ministarstvo za mlade

Skupština Srednjobosanskog kantona prihvatila je u utorak Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih tijela Uprave SBK, kojim je predviđeno da Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta postane nadležno za pitanje mladih.

– S obzirom na to da se mladi susreću s nizom problema koji otežavaju njihov život u SBK, a zbog čega se najčešće odlučuju za odlazak u zemlje zapadne Europe, moramo što prije poduzeti mjere kako bismo ih zadržali – navela je zastupnica Suzana Krišto (HDZ BiH), koja je predložila nacrt zakonskih izmjena.

Krišto je istaknula kako je, osim izmjena nadležnosti Ministarstva, nužno i dodati nova radna mjesta, čiji će se uposlenici baviti isključivo pitanjima mladih.

– Predlažem Ministarstvu da, paralelno sa izmjenom Zakona, predloži izmjenu Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji radnih mjesta – navela je Krišto.

Kako je navedeno u obrazloženju, predložene zakonske izmjene ne zahtijevaju velike izdatke, te mogu biti financirane iz tekuće pričuve proračuna SBK za 2019. godinu.

Skupština SBK usvojila je danas i izvješća o radu i izvršenju financijskih planova za nekoliko županijskih zavoda i službi.

(FENA) I.B.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU