Sutra startuje bokserska Premijer liga BiH

Nakon dugogodišnje blokade i zastoja rada Bokserskog saveza Bosne i Hercegovine (BSBiH), u zadnjih godinu godinu dana izabrano novo rukovodstvo uspjelo je da riješi sve probleme i nedaće koje su zahvatile taj savez. 

Uspješno je riješena blokada bankovnog računa, administrativni rad kancelarije, isplaćena novčana dugovanja prema Evropskoj bokserskoj federaciji (EUBC), tako da je savez sada  punopravni član ove asocijacije. Također, usvojeni su planovi i programi i rada saveza za naredni period i sve što je potrebno za normalno funkcionisanje rada i podršku nacionalnim selekcijama svih starosnih uzrasta, saopćeno je iz BSBiH.

Poslije svega učinjenog u proteklih godinu dana na red je došla i organizacija i realizacija Premijer lige BiH u olimpijskom boksu. Riječ je nacionalnoj ligi koja će okupiti sve bokserske klubove iz cijele BiH, a pravo nastupa imaju samo seniori.

– Cilj Premijer lige je okupljanje i takmičenje najkvalitetnijih boksera iz cijele BiH, kako bi u našoj državi imali što kvalitetnije takmičenje i borbe, i na taj način pokusali osposobiti naše reprezentativce za najveća evropska i svjetska takmičenja i u skorijoj budućnisti ponovo imali imena svjetskog ranga kao što su Anton Josipović, Marijan Beneš, Almedin Fetahović i mnogi drugi bh. šampioni – kazao je predsjednik BSBiH Enes Peštek.

Učešće u Premier ligi uzet će preko 30 klubova iz BiH, a prvo kolo održat će se u subotu, 4. maja, u Bijeljini s početkom u 15.00 sati.

(FENA) J.Č.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU