Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

Visoko Vladi ZDK: Novac od putarina uložite namjenski u održavanje cesta

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Načelnica Visokog Amra Babić pozvala je premijera, Vlade Zeničko-dobojskog kantona i nadležne institucije da u okviru svojih nadležnosti koje su propisane Zakonom o cestama Federacije BiH, a koje se odnose na upravljanje, građenje, rekonstrukciju, održavanje i zaštitu regionalnih cesta osiguraju implementaciju projekata rekonstrukcije i modernizacije regionalnih putnih pravaca na području općine Visoko.

Kako je istaknuto u pozivu radi se o putnim pravcima 443 – Visoko –Kiseljak; R 445 Kakanj – Visoko – Ilijaš; uz napomenu da su dio regionalnog putnog pravca R 445 ulice Branilaca, Sarajevska i Kakanjska; a regionalnog putnog pravca R 443: Kralja Tvrtka, Mule Hodžića i Gornje Rosulje.

U pozivu se ističe kako je postojeće stanje na regionalnim putnim pravcima loše sa izraženim udarnim rupama, te nedostatkom saobraćajne signalizacije i opreme što za posljedicu ima veliki broj saobraćajnih nezgoda sa lakšim i težim tjelesnim posljedicama, kao i smrtnim ishodom.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

– Napominjemo da su nezaštićene raskrsnice regionalnih i lokalnih cesta kao i prilazi školama. Sve do sada provedene aktivnosti na povećanju bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju Općina Visoko je finansirala iz vlastitih sredstava. Smatramo da općina Visoko kao najveći izvoznik u ZDK zaslužuje značajnija ulaganja Vlade ZDK u regionalne ceste koje predstavljaju najvažnije saobraćajnice u gradu Visokom i cijeloj općini, saopćeno je iz Press službe Općine Visoko.

(FENA) E.F.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

2 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
2 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas