Srijeda, 4 kolovoza, 2021

Za SSSBiH neprihvatljiva odluka o poskupljenju prirodnog gasa

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) smatra neprihvatljivom odluku Vlade Federacije BiH o poskupljenju veleprodajne cijene prirodnog gasa za distributerska privredna društva na području Federacije BiH u iznosu od 30 posto.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

U vrijeme kada ogroman broj građana FBiH jedva preživljava, oko 60 posto radnika prima minimalnu plaću, a prosječna plaća pokriva manje od polovine potrošačke korpe za četveročlanu porodicu, poskupljenje plina predstavlja udar na njihove i tako minimalne budžete, smatraju u Savezu samostalnih sindikata BiH.

Također, napominju da su svjesni da će ovo poskupljenje dovesti do lančanog povećanja cijena usluga, proizvoda, hrane, lijekova i tako dodatno otežati ekonomski položaj radnika i građana u Federaciji BiH.

– S obzirom na to da Vlada FBiH smatra da je odobreno poskupljenje cijena plina prihvatljivo i razumno, pozivamo ih da jednako promptno sjednu za pregovarački sto sa Savezom samostalnih sindikata BiH i Udruženjem poslodavaca FBiH i odrede najnižu cijenu rada, povećaju minimalnu plaću i tako pokažu da, ipak, vode računa o radnicima i građanima u Federaciji BiH  – poručili su iz Saveza samostalnih sindikata BiH.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

(FENA) D.V.

 


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

2 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
2 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas