Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Zvuci koračnica Limene glazbe probudili Bugojance

Svirajući koračnice i druge kompozicije, članovi Limene glazbe upriličili su jutros tradicionalni prvomajski uranak u Bugojnu.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

– Krenuli smo u 5.00 sati ispred Kulturno-sportskog centra, i obišli sve mjesne zajednice. Slaba kiša i prohladno vrijeme, nisu nas spriječili da odsviramo uobičajeni prvomajski repertoar – kazao je kapelnik Limene glazbe Senahid Fuka.

Dodaje kako je u grupi, koja je posjetila Vrbas naselje, Donjiće, Gromile, Voznik, Čipuljić, Hadžialić ogradu, Jaklić i druge dijelove općine, bilo sedamnaest članova Limene glazbe.

-Ljudi su nas pozdravljali iz svojih stanova, kuća, dvorišta… To su prizori koji nam daju motiv da i dalje radimo, posebno kada je u pitanju obuka mladih koji žele postati naši članovi – naglasio je.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Vjeruje da će se tradicija obilježavanja 1.maja, Međunarodnog praznika rada, nastaviti i narednih godina u Bugojnu.

-Drago nam je da smo, i ovaj put, dali doprinos obilježavanju Prvog maja. Interesantno je da smo to činili i u najtežim ratnim danima – kazao je Senahid Fuka koji je, inače, bio prvi svirač džez trube u Limenoj glazbi.

Zbog nepovoljnog vremena, mnogi Bugojanci odgodili su odlazak na obližnja izletišta, gdje su prethodno bili planirali proslaviti praznik u prirodi, na način kako su to mnogo puta do sada radili – uz dobro društvo, muziku i roštilj.

(FENA) E.F.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

1 komentar

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Comment
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas