Fiat i Google kreirali auto “Hey Google”

Danas novi modeli automobila puni su digitalne tehnologije. Automobili su se jednostavno morali prikloniti trendu modernih električnih motora na štetu tradicionalnih motora na benziska ili dizel goriva.

Jedan od najuzbudljivijih projekata kada je riječ o digitalizaciji automobila nam dolazi od Fiat – a. Naime Fiat je sklopio ugovor s Google – om da kreiraju auto koje će biti vaš putujući asistent.

Mnogo inovacija na tržište je donijela sa sobom Tesla, međutim Ovo bi mogla da bude najekstremnija saradnja do sada, Fiat 500s, 500X crossover i 500 L MPV su već brendirani Google bojama i grafikonima, a iznad prednjih točkova će biti ugravirano “Hey Google”.

Također, na sjedištima se može pronaći “Hey Google” natpis, što je do sada viđeno, međutim kao što smo spomenuli Fiat planira da ide korak dalje i da brendira cijelo auto “Hey Google” naljepnicama.

Sva tri pomenuta automobila će imati touch screen od 7 inča s instaliranim Google Assistant, a neki u ponudi imaju unikatne opcije zbog Fiat Mopar Connect servisa. Budućnost je tu i ona je veoma uzbudljiva.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU