FIFA žali zbog prekida utakmice Brazil – Argentina

Svjetska nogometna federacija (FIFA) izrazila je žaljenje zbog prekida utakmice južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Brazila i Argentine.

U nedjelju navečer po europskom vremenu, pet minuta nakon početka utakmice, brazilski zdravstveni dužnosnici ušli su na teren i zatražili su da trojica argentinskih igrača napuste stadion i zemlju jer su kršili pravila o karanteni, a riječ je o Cristianu Romeru, Giovaniju Lo Celsu i vrataru Emiliano Martinezu. Utakmice je nakon toga prekinuta.

Brazilski zdravstveni regulator tvrdi da su igrači dali lažne podatke i da moraju napustiti zemlju. Ti igrači dolaze iz engleskih klubova te su prema važećim mjerama u Brazilu morali u 14-dnevnu karantenu.

Fifa je u svom priopćenju navela da je zaprimila izvješća dužnosnika s te utakmice. Fifina disciplinska tijela sada će razmotriti ta izvješće te će nakon toga donijeti odluku, dodaje se.

Alejandro Martinez, brat vratara Emiliana koji je član Aston Ville, rekao je da su igrači trebali nakon utakmice letjeti u Hrvatsku kako bi izbjegli desetodnevnu karantenu po povratku u Veliku Britaniju.

– Otputovat će u Hrvatsku kako bi tamo bili u karanteni, a zatim u Englesku. To su bili uvjeti koje je postavila Astona Villa – rekao je Alejandro u razgovoru za radio stanicu La Oral Deportiva.

Igrači Tottenhama putovali su bez dopuštenja kluba i mogli bi biti kažnjeni po povratku.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU