FMON: Nova akademska 2021/2022. godina u Federaciji BiH

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti saopćilo je da je svečani početak nove akademske 2021/2022. godine predviđen u ponedjeljak, 04.10.2021. godine, na Sveučilištu u Mostaru, Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Univerzitetu u Tuzli.

Brucoši na Univerzitetu u Sarajevu s nastavom u novoj akademskoj godini počinju također u ponedjeljak, dok će za studente starijih godina, prema dosadašnjim informacijama, nastava početi 18.10.2021. godine.

Nova akademska godina na univerzitetima u Zenici i Bihaću počet će 11.10.2021. godine.

Na svim javnim univerzitetima u Federaciji BiH predviđeno je klasično održavanje nastave, uz poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti čestita početak nove akademske 2021/2022. godine svim studentima i profesorima na visokoškolskim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa željom da uspješno realiziraju svoje studentske aktivnosti i obaveze, te da ostanu dobro i zdravo.

Također, iz Ministarstva obavještavaju da će uskoro biti objavljen javni poziv za podrške iz oblasti proširenog studentskog standarda, i to za podršku studentima sa invaliditetom, te za poticaj školovanju Roma, a odnose se na studente – državljane BiH s prebivalištem na području Federacije BiH, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u BiH.

Istovremeno će biti objavljen i poziv za kandidiranje studenata za dodjelu podrške najboljim studentima, državljanima BiH, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u Federaciji BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU