(FOTO) AKCIJE MUP-a SBK / U blizinu porodične kuće na Bašbunaru zakopao drogu

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

Kontiniuranim planskim aktivnostima policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom tokom proteklog dana uspješno realizovali tri akcije u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga.

Naime, dana 05.10.2021.godine u vremenu od 10,45 do 12,20 sati u ulici Bašbunar, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres porodične kuće i okućnice koju koristi R.H. rođen 1987.godine. Prilikom pretresa, u blizini kuće pronađena je veća količina prosušene zeljaste materije koja je bila zakopana u zemlji, za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. Također, pronađeni su i drugi predmeti i materije koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Istog dana, oko 14,30 sati u mjestu Zanasovići, općina Bugojno, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno, izvršili su kontrolu i pregled osobe M.S. rođen 1972.godine iz Novog Travnika. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Također, uspješna akcija je realizovana i u mjestu Mile, općina Jajce, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce, izvršili kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Peugeot. U vozilu je zatečen H.M. rođen 1994.godine iz Jajca, koji je tom prilikom dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU