Prva vanredna sjednica Skupština SBK održala se ovog četvrtka u u Travniku.Na dnevnom redu sjednice našle su se 3 tačke koje su vijećnici razmatrali i to nacrt budžeta SBK za 2019 godinu, nacrt zakona o izvršavanju budžeta te prijedlog oduke o usvajanju Prostorne osnove.

Iznos Budžeta SBK za 2019 godinu iznosi preko 217 miliona, te je istim predviđeno povećanje osnovica plata uposlenih ukoliko se ispune svi planirani uslovi.

Na konstitutivnoj sjednici osmog saziva Skupštine SBK, održanoj dva dana ranije, potvrđeno je predloženo skupštinsko rukovodstvo. Za predsjedavajućeg je izabran Josip Kvasina iz HDZ-a, koji je i u prošlom sazivu obnašao funkciju predsjedavajućeg, dok su za zamjenike izabrani Muharem Grabus iz SDA i Ljubinka Atanasijević iz SDP-a.

2
Komentari

avatar
2 Teme komentara
0 Odgovori na temu
0 Followers
 
Najnoviji komentari
Najpopularniji komentari
0 Autori komentara
Autori nedavnih komentara
  Prati komentare na ovaj članak  
Najnovije Najstarije Najpopularnije
Obavijest o
trackback

… [Trackback]

[…] There you will find 76739 additional Information on that Topic: tntportal.ba/nekategorisano/foto-skupstina-srednjobosanskog-kantona-usvojila-nacrt-budzeta-za-2019-godinu/ […]

trackback

… [Trackback]

[…] Read More to that Topic: tntportal.ba/nekategorisano/foto-skupstina-srednjobosanskog-kantona-usvojila-nacrt-budzeta-za-2019-godinu/ […]