(FOTO) Udruženje Vlašić planet života – “Nesavjesno i bahato ponašanje šteti imidžu planine Vlašić”

Udruženje Vlašić planet života dostavilo je na adresu naše redakcije niz fotografija koje svjedoće o kršenju Zakona i Odluka od strane nesavjesnih lica, a koje se odnose na prevashodno okolišne probleme na Vlašiću.

U nastavku pročitajte tekst i pogledajte fotografije…

Iz više izvora smo zaprimili niz fotografija I informacija o kršenju Zakona I Odluka od strane nesavjesnih lica, a koje se odnose na prevashodno okolišne probleme na Vlašiću.

Nove deponije po šumskim I rekreativnim zonama, devastacija zelenih površina tokom građevinskih radova, parkiranja vozila po zelenim površinama, vožnja quadovima također po zelenim površina Babanovca, radovi na objektima koje devalviraju prirodnu-planinsku ambijentalnost su jedni od najčešćih kršenja.

Sve navedene destrukcije prema prirodi i prostorima od javnog interesa itekako štete imidžu planine Vlašić kao planinske turističke destinacije.

S druge strane takva ponašanja daju I primjer drugima da se na isti ili sličan način mogu nesavjesno, pa I bahato ponašati.

U prilogu šaljemo fotografije gdje se vrlo jasno vidi o čemu se radi I čak logično se mogu I počinitelji locirati.

Ovim putem pozivamo nadležne institucije da reaguju po ovom pitanju, a medije molimo da se javnosti skrene pažnja po ovoj tematici.

Lijep pozdrav, Udruženje Vlašić planet života.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU