(FOTO/VIDEO) INZ vakcinisao pripadnike OS BiH u srednjoj Bosni

Mobilni tim Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) ove sedmice je boravio u kasarni Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) u zeničkom naselju Bilmišće, u kojoj je obavljen proces imunizacije dijela pripadnika Prvog pješadijskog puka 5. Pješadijske brigade OS BiH.

Timovi INZ-a već nekoliko mjeseci, nakon što su našoj državi dostupne potrebne količine vakcina protiv COVID-19, obavljaju terenske posjete lokacijama, institucijama i kompanijama, čiji zaposlenici su izrazili želju za dobrovoljnu imunizaciju, a u čijim radnim procesima dolazak tima za imunizaciju značajno olakšava i same radne procese, ali i ubrzava proces imunizacije.

Poslije radnika više kompanija iz Tešnja, Žepča, Zenice i Visokog, ovaj put vakcinisani su bosanskohercegovački vojnici na službi u srednjoj Bosni. Proces imunizacije će, nakon Zenice, naredne sedmice u OS BiH biti nastavljen i u kasarni OS BiH u Žepču.

Ovaj proces je osiguran saradnjom INZ-a sa Ministarstvom odbrane BiH i komandama Oružanih snaga BiH i 5. Pješadijske brigade.Dio atmosfere iz ambulante Kasarne na Bilmišću je objavljen na stranici INZ-a na ovom linku. Kako su istakli pripadnici OS BiH, dolazak mobilnog tima značajno im je pomogao da se vakcinišu, obzirom da dolaze iz više gradova BiH, te bi im zbog radnih obaveza i čestih terena vakcinacija bila znatno otežana u općinama iz kojih dolaze.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU