Franjevačka knjižara organizuje akcijsku prodaju 3.000 knjiga

Franjevačka knjižara u Tomislavgradu od 6. do 9. aprila organizuje veliku akcijsku prodaju knjiga iz svoje bogate zbirke.

Kako se navodi, bit će ponuđeno 3.000 komada, odnosno 1.550 naslova svih žanrova koji će se prodavati s popustima i do 70 posto od stvarne vrijednosti.

Prva ovakva akcija organizovana je prije tri godine kada je prodano oko 3.500 knjiga, uglavnom duplikata. Tada su prodana sva izložena izdanja iz historije i knjiženosti, dok je ostalo nešto poezije i religije.

Inače, Franjevačka knjižara u Tomislavgradu raspolaže s neprocjenjivim knjižnim fondom od oko 40.000 svezaka koji se sastoje od mnogobrojnih klasičnih, književnih, filozofskih, povijesnih, moralnih, teoloških i prirodonaučnih djela te knjiga od neprocjenjive vrijednosti.

Iz spomenute knjižnare napominju kako su u nepune četiri godine rada postali glavno informacijsko središte koje svojim članovima, a njih je trenutno 600, pod jednakim uslovima pružaju neometan pristup zbirkama i mrežnim izvorima, čime na jedan kvalitetan način promiču svijest o kulturnome naslijeđu franjevačke zajednice i društva u kojem je zajednica djelovala kroz historiju.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU