Frizeri primjetili potencijalnu novu posljedicu COVID-a

Britanski frizeri prijavili su kako je dio njihovih klijenata koji su preboljeli COVID-19 razvio ozbiljne alergijske reakcije na bojanje kose

Frizeri iz nekih dijelova Velike Britanije počeli su prijavljivati da su njihovi klijenti nakon preboljenja koronavirusa razvili ozbiljne alergijske reakcije na bojanje kose, poput osipa i opeklina, piše BBC.

Znanstvenici s londonskog Imperial Collegea sada istražuju može li i kako COVID reprogramirati naš imunološki sustav.

Iz britanske udruge koja zastupa frizere i kozmetičare upozoravaju zaposlene u tim strukama da na klijentima provedu dodatne epikutane testove kako bi izbjegli moguće sudske postupke. Riječ je o testu koji služi za dokazivanje kasne reakcije preosjetljivosti na kontaktne alergene, a radi se tako da se na leđa zalijepe flasteri s alergenima. Test se očitava nakon 48 i 72 sata.

Svoje iskustvo s alergijom za BBC je ispričala Gemma koja je preboljela COVID-19 i imala reakciju epikutanom testu. Dodala je da su se i četiri druga klijenta u salonu u kojemu je bila požalila na isti problem.

”Dan poslije testa osjetila sam kako mi koža iza uha gori, a kako je vrijeme prolazilo, stvar se samo pogoršavala. Doslovce su mi otpadali slojevi kože”, ispričala je Gemma. Njezina frizerska Stacy Klein kaže kako Gemma ”nije izolirani incident” te da su u njezinu salonu testiranja prije bojanja kose obvezna, prenosi Dnevnik.hr.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU