Genesis X, najmlađa premium marka predstavljena svijetu

Korejski proizvođač Genesis predstavio je električni kupe pod oznakom X.

Genesis X je konceptni automobil kojim premium marka u vlasništvu kompanije Hyundai otvara novo poglavlje u svojoj kratkoj historiji. U pitanju je GT vozilo naglašenih sportskih linija, koje ukazuje na mogući novi pravac kojim će se Genesis kretati u budućnosti rezervisanoj za vozila na električni pogon.

Korejski proizvođač dizajn ovog automobila opisuje kao “atletsku eleganciju” koju bi taj brend mogao da usvoji za svoje nove modele. Genesis X karakteriše niska silueta i široki bokovi.

Prednjim delijom vozila dominira tipična maska po kojoj je ova mlada premium auto-marka prepoznatljiva, dok su svjetlosne grupe izvedene u vidu dvije tanke paralelne LED trake, stilskog detalja koji možemo da vidimo i na serijskim modelima Genesisa.

“Kokpit” je oblikovan tako da se vozačka pozicija naročito ističe. Unutrašnjost djeluje veoma luksuzno, a dizajn je minimalistički. Konstruktori su predvidjeli da u Genesis X mogu komotno da se smjeste četiri odrasle osobe i upute i na duža putovanja.

genesis x, najmlađa premium marka predstavljena svijetu

Detalji o pogonskom sistemu nisu saopšteni, što i nije čudno s obzirom na to da iz kompanije naglašavaju da je za sada riječ samo o dizajnerskoj studiji i da u dogledno vrijeme nećemo vidjeti produkcijsku verziju ovog automobila, što je zaista šteta.

Ipak, Genesis ostavlja otvorena vrata da u budućnosti ipak ponudi kupcima neki sličan serijski model s pogonom na struju.

Orginalni tekst možete pročitati na b92.net

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU