Grad Zenica ustupio Federalnoj upravi policije na korištenje poslovne prostorije

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman potpisali su Ugovor o ustupanju poslovnih prostorija na korištenje Federalnoj upravi policije u svrhu obavljanja poslova iz nadležnosti Uprave – Terenskog ureda Sarajevo, Detašman Zenica.

– Grad Zenica spreman je, u okviru nadležnosti i mogućnosti, pružiti podršku i za rješavanje drugih pitanja vezanih za smještaj Detašmana Zenica. Federalna uprava policije garant je sigurnosti naših građana – kazao je Kasumović.

Zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman zahvalio je gradonačelniku za podršku i naveo da će biti od velikog značaja za Federalnu upravu policije, u cilju adekvatne borbe protiv kriminala na tom području.

– To je svakako u interesu građana jer njihova sigurnost je najvažniji segment za bolji i kvalitetniji život – naglasio je.

Radi se o poslovnim prostorijama u ulici Branilaca Bosne broj 10 (zgrada stare Općine Zenica – II sprat).

Gradonačelnik Kasumović i zamjenik direktora Federalne uprave policije Korman razmijenili su informacije o trenutnim aktivnostima i projektima Grada Zenica i Federalne uprave policije, saopćeno je iz Gradske uprave Zenica. 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU