Hifa Petrol Najpoželjniji poslodavac u BiH u 2019. godini

Na svečanoj dodjeli priznanja Najpoželjniji poslodavac u BiH u 2019. godini, održanoj 26. aprila u Domu oružanih snaga BiH, kompanija Hifa Petrol osvojila je prvo mjesto kao Najpoželjniji poslodavac u sektoru Nafte i plina za 2019. godinu.

Također, Hifa Petrol plasirala se na 2. mjesto među top deset kompanija u BiH u kategoriji nezavisnoj od sektora u kojem posluju. Ova, najuspješnija bh. naftna kompanija, peti put zaredom nosilac je prestižnog priznanja koju dodjeljuje kompanija Kolektiv – Posao.ba.
Proglašenju najpoželjnijih poslodavaca prethodilo je dvomjesečno istraživanje u kojem su učestvovali ispitanici iz cijele Bosne i Hercegovine. Iz godine u godinu u istraživanju učestvuje sve više glasača, tako da je ove godine zabilježen rekordan broj od preko 250.000 glasova. Među vodećim kriterijima bili su: pozitivno radno okruženje i dobar tretman zaposlenih, sigurnost zadržavanja posla, visok kvalitet proizvoda i usluga kompanije, prilike za stručno usavršavanje i napredovanje, visina plate i ostale beneficije.

„Ponosni smo na činjenicu da smo i ove godine ponijeli titulu najpoželjnijeg poslodavca u Bosni i Hercegovini u kategoriji Nafte i plina, te uz to priznanje osvojili i 2. mjesto u ukupnom poretku svih kompanija koje posluju na teritoriji Bosne i Hercegovine. Kompanija Hifa Petrol pruža svojim uposlenicima kvalitetne uslove rada sa fokusom na pozitivno radno okruženje, dobar tretman zaposlenih, konstantno usavršavanje kroz razne edukacije i seminare. Svi naši izvanredni poslovni rezultati ne bi bili mogući bez naših uposlenika koji predstavljaju ključ uspjeha. Cilj nam je i ubuduće zadržati titulu najpoželjnijeg poslodavca te unaprijediti pozitivni radni ambijent koji će smanjiti trend odlaska iz Bosne i Hercegovine“, izjavio je direktor i vlasnik kompanije Hajrudin Ahmetlić.

Na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada prisustvovali su predstavnici najuspješnijih kompanija u BiH, predstavnici najvišeg nivoa vlasti, te vladinih i nevladinih institucija, predstavnici međunarodnih organizacija i specijalnih misija u BiH, predstavnici najvećih razvojnih projekata, te predstavnici diplomatskog kora.

 

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU