Iako se SFF bliži kraju, Sarajevo i dalje protkano festivalskom atmosferom

Ovogodišnji 27. Sarajevo Film Festival (SFF) bliži se kraju, a grad domaćin i dalje je protkan istinskom festivalskom atmosferom.

Dodjelom nagrada Srce Sarajeva večeras će na svečanosti u Narodnom pozorištu biti završen takmičarski dio festivalskog programa, ali poklonici sedme umjetnosti još danas i sutra mogu uživati u projekcijama ostvarenja iz raznih krajeva svijeta.

Festivalski trg ispred Narodnog pozorišta tradicionalno je špica svih dešavanja na SFF-u, ali i mjesto okupljanja autora, filmaša, novinara i građana koji iz bašte mogu direktno pratiti filmske autore tokom prolaska crvenim tepihom.

Gradom se posvuda mogu vidjeti ljudi sa festivalskim akreditacijama, panoi SFF-a su na svakom ćošku, crvene festivalske zastavice ukrašavaju ulice, a ono po čemu se festivalska atmosfera najviše primjećuje su brojni turisti iz regije i svijeta koji tradicionalno pohode Sarajevo tokom SFF-a.

Posebno je čarobna atmosfera u noćnim satima, ulice vrve mladima koji se u kafićima opuštaju uz muziku i piće nakon filmskih projekcija.

Sarajevo Film Festival traje do 20. augusta.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU
[td_block_7 modules_on_row="" show_date="none" show_com="none" show_review="none" show_excerpt="none" show_audio="none" show_btn="none" show_cat="none" show_author="none" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiNTAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ==" sort="" category_id="_related_cat" modules_gap="5" all_modules_space="15" image_floated="" video_popup="" show_vid_t="none" excl_show="none" meta_info_align="" art_btn="10px 0px 0px 0px" modules_category="image" hide_audio="yes" pag_space="15" f_title_font_size="20" f_title_font_line_height="1.2" f_title_font_weight="500" mc1_tl="12" m6f_title_font_size="eyJwaG9uZSI6IjE3IiwiYWxsIjoiMTYifQ==" m6f_title_font_line_height="eyJwaG9uZSI6IjEuMiIsImFsbCI6IjEuMiJ9" m6f_title_font_weight="eyJwaG9uZSI6IjcwMCJ9" time_ago_txt_pos="yes" time_ago_add_txt="prije" limit="6" time_ago="yes"]